× Etusivu Älyvalaistus Artikkelit

Älyvalaistus on olennainen osa jokaista älykotia. Tahdotpa sitten uudistaa sisustustasi tai helpottaa valojen hallintaa jokapäiväisessä arjessasi, löytyy varmasti sinunkin tarpeisiisi juuri sopiva ratkaisu.

Mitä älyvalaistus on?

Älyvalaistus tarkoittaa valaistuskokonaisuutta, joka on koottu älylampuista. Älylamppu toimii tavallisen lampun tavoin, mutta sitä pystytään ohjaamaan esimerkiksi Wifi- tai bluetooth-yhteydellä. Monet älylamput myös mahdollistavat erilaisien värimaailmojen luomisen, jolloin voit luoda kotiisi juuri sellaisen tunnelman, kun kulloinkin tarvitset.

Mihin älyvalaisimen voi hankkia?

Älyvalaisimia voi hankkia mihin tahansa, mihin tavallisiakin valaisimia pystyy asentamaan. Suosituimmat käyttökohteet sijoittuvat luonnollisesti kodin sisälle, mutta myös pihaa ja esimerkiksi ulkovarastoa voi valaista älykkäillä ratkaisuilla.

Olohuone

Olohuoneen valaistus luo usein koko kodin vallitsevan tunnelman. Olohuoneessa vietetään yhdessä aikaa perheen ja ystävien kanssa tai rentoudutaan omassa rauhassa vaikkapa hyvän elokuvan parissa. Oikeanlainen valaistus asettaa tilaan halutun tunnelman, joka vaihtelee päivästä ja kellonajasta toiseen. Kun valaisimien kirkkautta ja väriä voidaan säätää vaivattomasti, on onnistunut sisustus taattu.

Katso 5 syytä hankkia älyvalaistus olohuoneeseen »

Makuuhuone

Makuuhuoneessa rentoudutaan ja valmistaudutaan lepäämään hyvin edeltävän päivän jäljiltä. Kirkkaat ja turhan räikeät valot rasittavat silmiä, joka estää kehoa rentoutumasta toivomallamme tavalla. Säätämällä valaistuksen tarpeeksi himmeäksi voit varmistaa sen, että kehosi on valmiina lepäämään ja lataamaan itseään huomista varten. Aamulla valaisimet voi säätää syttymään vaiheittain, jolloin annat silmillesi aikaa tottua uuden päivän valoisuuteen ja näin heräät jokaiseen päivään mahdollisimman virkeänä.

WC- ja pesuhuone

WC:n valokatkaisijaa on ärsyttävää etsiä pimeässä, kun joudut nousemaan sängystä kesken yön, mutta se on myös hygieniariski. Huono käsihygienia siirtää bakteerit valokatkaisijaan, jossa ne odottavat seuraavaa kävijää. Automaattisesti päälle ja pois kytkeytyvä valaistus ratkaisee ongelman, jolloin sinä voit nauttia älyvalaisimien tuomasta helpotuksesta.

Keittiö

Keittiön valaistus on erittäin tärkeää, jotta ruoanlaitto ja muut kodin askareet eivät kärsi valonpuutteesta. Ruokaa laittaessa kätesi ovat kuitenkin usein joko varattuina tai kauttaaltaan ruoka-ainesten peitossa, jolloin perinteiset valokatkaisijat ovat todellinen riesa. Älyratkaisuja hyödyntämällä voit rakentaa keittiöösi yksinkertaisen valaistusjärjestelmän, joka toimii esimerkiksi äänikomennoilla.

Älyvalaistus säästää energiaa

Energiansäästöominaisuuksiltaan älyvalaisimet ovat ensiluokkaisia verrattuna perinteisiin valaisimiin. Niiden erinomaisuus perustuu ensisijaisesti siihen, miten helposti kirkkautta voi säätää pienemmälle sen sijaan, että lamppu palaisi täydellä teholla, mutta myös siihen, miten helppo niiden käyttöä on hallita. Ajastamalla älyvalaisimesi sammumaan, kun niitä ei käytetä, varmistut siitä, että mikään lamppu asunnossasi ei kuluta virtaa turhaan.