× Etusivu Älyvalaistus Artikkelit

Olohuone on loistava paikka viettää aikaa yhdessä ja yksin, joten sen valaistukseen on myös syytä panostaa. Tunnelmalliset illat ja kirkkaasti valaistut aamut luovat hyvän pohjan muulle sisustukselle. Tähän listaan on kerätty 10 vinkkiä, joilla voit luoda olohuoneestasi täydellisen paikan ajanviettoon päivänajasta riippumatta!

Hallitse kaikkia valoja samasta paikasta

Valaistuksen suunnittelu on joidenkin mielestä erittäin mukavaa ja toisten mielestä taas turhan työlästä, mutta kaikki voivat olla samaa mieltä siitä, että valoja tulisi pystyä hallitsemaan yhdestä ja samasta paikasta. Kun olohuoneesi alkaa täyttymään erilaisista valaisimista, huomaat ennen pitkää niiden käyttämisen olevan ajoittain jopa ärsyttävää.

Älyvalaistus mahdollistaa sen, että voit liittää kaikki valaisimesi samaan keskusyksikköön, jonka avulla ohjaat niitä samanaikaisesti. Kun jokainen valaisin on yhteydessä toisiinsa, onnistuu ohjaaminen esimerkiksi älypuhelimeen ladattavan sovelluksen kautta vaivattomasti. Sovellusten avulla voidaan usein säätää myös tavallisen päälle/pois -kytkennän lisäksi valojen kirkkautta ja väriä. Otathan kuitenkin huomioon sen, että kaikkien valmistajien älyvalaisimet eivät sovi yhteen, joten on suositeltavaa valita yksi merkki, jonka tuotteissa pitäydyt.

Valaistuksen automatisointi

Valaistuksen automatisointi helpottaa sitä, ettei valokatkaisijasta välttämättä tarvitse enää huolehtia. Voit luoda valaistuksen, joka kytkeytyy päälle automaattisesti, kun astut huoneeseen ja sammuttaa sen taas, kun huone on tarpeeksi kauan tyhjillään. Myös valojen kirkkauden voi asettaa automaattisesti himmenemään, kun lähestytään illan pimeitä tunteja ja vastaavasti kirkastumaan, kun on vasta aamupäivä. Täten voit lepuuttaa illalla silmiäsi ennen nukkumaanmenoa ja aamulla kerätä energiaa uuteen päivään kirkkaan valaistuksen ansiosta.

Luo tunnelmaa erilaisilla väriyhdistelmillä

Olohuoneesi sisustus on mietitty sellaiseksi, että viihdyt siellä hyvin. Miksi haluaisit siis pilata tunnelman perinteisillä kovilla tai turhan kirkkaan valkoisilla lampuilla? Älyvalaisimet mahdollistavat sen, että voit itse valita minkälaisen värimaailman valaistus luo kotiisi.

Värimaailman ei myöskään tarvitse liittyä suoraan sisustukseesi, vaan toisinaan sitä voi ohjata myös mieliala tai se, mitä olohuoneessasi milloinkin tapahtuu. Pehmeän sininen valaistus voi rauhoittaa mieltä pitkän työpäivän jälkeen ja romanttinen punainen voi valaista illallistasi.

Korosta tärkeimpiä sisustuselementtejä

Olohuoneessasi saattaa olla sisustuselementtejä, joihin olet erityisen kiintynyt tai joita esittelet mielelläsi vieraille. Näiden korostamiseen sopii täydellisesti esimerkiksi valonauha tai spottivalo, joka on säädetty juuri oikeaan värisävyyn ja kirkkauteen omien mieltymyksiesi mukaan.

Valaisin television taakse

Television taustan valaiseminen on erinomainen keino vähentää silmien rasitusta, kun katsot elokuvaa myöhään illalla pimeässä. Valo ei myöskään häiritse katselua, sillä se ei osoita kirkkaasti suoraan silmiin vaan sekoittuu muuhun television tuottamaan valoon luoden miellyttävän katselukokemuksen. Joillain älyvalaisimilla voit myös synkronoida television kuvan ja valot, jolloin valaistus seuraa television värimaailmaa.

Jokaiselle jotakin erilaisissa hintaluokissa

Olohuoneen valaiseminen älylampuilla ei enää vuonna 2020 vaadi valtavaa budjettia, vaan markkinoille ilmestyy yhä nopeampaa tahtia entistä kustannustehokkaampia ratkaisuja. Viimeistään nyt on sinunkin aika alkaa tutkia älyvalaistuksen mahdollisuuksia ja tuoda olohuoneesi nykyaikaan!

Jaa kirjoitus: